Je zoekresultaten

Vastgoed kopen op Curaçao

by Aida Moret on maart 2, 2020
Vastgoed kopen op Curaçao
Comments:0

Het is ten eerste belangrijk om te weten dat er geen restricties zijn voor het aanschaffen van vastgoed op Curaçao.

Na het tekenen van de koopovereenkomst moet een aanbetaling van 10% van de vastgoedwaarde via een derdenrekening aan de notaris, die wordt aangewezen door de koper, worden voldaan. Het eigendomsrecht wordt normaal gesproken binnen 6 tot 8 weken overgedragen. Wanneer alles is overeengekomen dient de uiteindelijke betaling door de koper in orde gemaakt te worden. Overdrachtsbelasting in Curaçao bedraagt ongeveer 4%. Mocht er door omstandigheden, zoals het niet kunnen verkrijgen van een hypotheek, de koop van het vastgoed niet doorgaan, wordt de eerdergenoemde aanbetaling terugbetaald.

Banken verlenen gewoonlijk ongeveer 70% van de totale koopprijs, afhankelijk van de financiële situatie van de koper. Mogelijk verlenen banken een lager percentage aan buitenlanders.

De jaarlijkse vastgoedbelasting varieert van 0.4% tot 0.6%, afhankelijk van de vastgoedwaarde.

De koper dient ook de kosten van het taxatierapport te betalen. De bank waar de hypotheek wordt verstrekt informeert de koper met een lijst van geschikte taxatiebureaus. Voor deze en andere eventuele diensten van de bank zullen extra kosten in rekening gebracht worden.

Door de bovengenoemde factoren zal de koper op ongeveer 6 tot 7% boven de vraagprijs uitkomen.

De verkoper van het vastgoed betaalt de courtage aan de makelaar.

Vastgoed huren:

Voor langdurige huurperiodes dient een vergoedingswaarde van 1 maand huur door de eigenaar van het vastgoed aan de makelaar te worden voldaan. Alle betalingen zijn exclusief 6% belasting.

Wanneer een vastgoed op het terrein van een resort wordt gekocht of gehuurd, komt het vaak voor dat er extra maandelijkse kosten in rekening worden gebracht voor het schoonmaken van gemeenschappelijke ruimtes, onderhoud van tuin en zwembad, etc.

Deel
  • Wijzing valuta

  • Uitgebreid zoeken

Vergelijk