Je zoekresultaten

Over Curaçao

by Aida Moret on maart 2, 2020
Over Curaçao
Comments:0

Sinds oktober 2010 is Curaçao een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Danzkij de stabiele Antilliaanse gulden (ANG) en de gunstige belastingwetgeving is Curaçao een perfecte plek om te wonen en te investeren.

De hoofdstad Willemstad, met sterke karakteristieken van Nederlandse architectuur, is in 1997 door de Organisatie der Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuurop de Werelderfgoedlijst van UNESCO gezet. Door de organische groei van de multiculturele gemeenschap gedurende drie eeuwen geniet Willemstad van een rijk nalatenschap, waaraan het haar huidige status op de Werelderflijst dankt.

Dit kleurlijke en zonnige eiland met een oppervlakte van 450 km² heeft een bevolking van ongeveer 150,000, bestaande uit meer dan 50 verschillende nationaliteiten. Deze diverse multiculturele achtergrond heeft het land verrijkt met een verscheidenheid aan culturen, gerechten, en talen. Naast de drie officiële landstalen Nederlands, Papiaments en Engels, kun je je over het algemeen ook in het Spaans en Frans verstaanbaar maken.

Voor het genot van de inwoners en toeristen is het eiland rijk aan o.a. meer dan 30 prachtige stranden met kristalheldere wateren, vele exclusieve hotels en resorts, en een breed scala aan museums, restaurants en landhuizen. De gemiddelde temperatuur gedurende het hele jaar van ongeveer 27 graden Celsius wordt begeleid door een zalig briesje. Doordat Curaçao voorts niet geteisterd wordt door tropische stormen zijn de weersomstandigheden subliem.

Willemstad, verdeeld in de buurten Punda en Otrobanda, is per vliegtuig makkelijk bereikbaar met dagelijkse vluchten vanuit Europese, Noord- en Latijns-Amerikaanse landen. Dankzij de strategische geografische locatie en verbinding, de state of the art telecommunicatie faciliteiten en de aanwezigheid van meertalige professionals en een verfijnd financieel netwerk is Curaçao een ideale plek om zaken te doen. Door de groeiende toestroom van internationale bezoekers maakt toerisme, naast olieraffinage en offshorehandel, een belangrijk deel uit van de Curaçaose economie.

Het veelzijdige Curaçao is kortom de ideale plek om te wonen en zaken te doen. Of u nu een huis zoekt als tweede woning of als manier van investeren, Curaçao beschikt over onnoemelijke mogelijkheden in de vastgoedwereld. Wij voorzien u dan ook graag van onze expertise en deskundigheid om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Deel
  • Wijzing valuta

  • Uitgebreid zoeken

Vergelijk